Inspiratieblog

Katinka Huijberts: ‘JE BENT WAT JE DOET’

‘Je bent wat je doet’, zegt Katinka Huijberts. Dit jaar heeft mijn eerste boek het licht gezien. Om zover te komen heb ik prachtige gesprekken gevoerd met mensen die het in mijn beleving gemaakt hebben. Top executives, ambtenaren en een top-acadeem. Deze week neem ik je mee door een aantal uitspraken van:

KATINKA HUIJBERTS

directeur adviesbureau Catch Y

‘JE BENT WAT JE DOET’

 

Reflectie

 

Leiderschap wordt persoonlijk door wie je bent, door wat je meeneemt. Iedereen kan zeggen wat hij wil, maar uiteindelijk kijken mensen naar wat je doet. Wat je doet, is wie is je bent.

 

Je bent wat je doet.

Ik heb een heel uitgesproken idee over hoe je tot resultaat komt. Als je duurzaam iets wilt bereiken, moeten mensen intrinsiek gemotiveerd zijn. Als je context en visie, de stip aan de horizon, deelt met
 je mensen, dan kunnen ze zich verbinden met de visie en de doelstellingen die daarbij horen. Dan kunnen ze dus ook zelf nadenken over
hoe ze kunnen bijdragen aan het
 bereiken van dit doel, dat is heel krachtig. Soms hebben mensen hierbij ondersteuning nodig, dat is ook prima. Dit proces, het aanzetten van zelfsturing kost tijd en vraagt om vertrouwen.

 

 

Inspiratie

 

Zakelijk gezien vind ik het het allerleukst om met een team een resultaat neer te zetten waarbij van tevoren wordt gedacht dat het niet kan. Dat achteraf iedereen wauw zegt en positief verrast is. Het gaat mij niet alleen om het resultaat. Ik vind de route daar naartoe ook belangrijk, het zien groeien van mensen en teams. Er ontstaat een soort vliegwiel.

 

Mijn eigen motivatie is in grote mate intrinsiek. Iets extrinsieks geeft een zetje extra, maar mijn stip aan de horizon en het zetten van de stappen op weg daar naartoe is op zich genoeg. Dat geeft mij energie.

 

Mijn privérelatie is belangrijk om succesvol te zijn. Die geeft mij veiligheid en een basis. Soms heb je op je werk weleens een dag of een periode dat het allemaal niet zo loopt als je wilt. Dan geeft het mij een enorme rust dat ik kan denken: wat er ook gebeurt, ik stap om zes uur in de auto naar huis. Dan eet ik samen met Paul, drinken we gezellig een wijntje. Kletsen we over van alles, ook over ons werk overigens. Dan kan ik ook echt de boel gewoon even de boel laten zijn. Die veiligheid, dat is toch fantastisch?

Je bent wat je doet.

 

Actie

 

‘Duurzaam resultaat bereik je als je mensen zich verbinden met de organisatiedoelen’

 

Ik doe soms rollenspellen bij Nyenrode voor het Strategic Leadership Program. Dan ben ik opeens lid van de ondernemingsraad in plaats van bestuurder. Wat ik daar zelf ervaar, is dat bestuurders de mist in gaan omdat ze bang zijn voor wat ze mogelijk aan weerstand gaan krijgen. Ze staan totaal niet open en draaien hun eigen riedel af op basis van wat zij denken dat de ander wel zal vinden. Het gaat goed op het moment dat een bestuurder zegt: zeg het maar, ik hoor graag graag wat jullie in willen brengen. Je moet de energie en het vertrouwen hebben om, wat er ook komt te ontvangen en van daaruit verder bouwen. Ik denk dat dat iets is wat ik kan.

 

Moed betekent voor mij… als je dat wilt weten, moet je het boek van George lezen. Daar staan nog veel meer van mijn inzichten en ervaringen.

 

Het geheim van mijn succes is dat ik mijzelf over het algemeen minder toedicht dan andere mensen mij toekennen. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg, zo ben ik opgevoed. Dat maakt dat ik ten opzichte van anderen altijd het gevoel heb dat ik een stap extra moet zetten, wat ik ook doe.

Wat mij drijft? Heb je nog meer van die rotvragen?

 

Zo leer ik en toets ik hoe het met mijn eigen ontwikkeling gaat. Hoe doe jij dat? Heb je vragen naar aanleding van bovenstaand stuk? laat die onderaan de pagina achter in het reactieveld. Je krijgt altijd antwoord.

Wil je mijn boek bestellen, dan click je hier.

Leiderschap vanuit ’t hart

Veel plezier en maak werk van je dromen

 

George Begemann
Ik help managers dichter bij zichzelf blijven en succesvolle teams bouwen
Maak werk van je dromen!
Coaching en begeleiding van professionals, teams en organisaties om veranderingen te realiseren.