Inspiratieblog

De chaos ordenen

Bijna 50, tijd om vooruit te kijken maar ook nog even terug. Veel ingrijpende veranderingen de laatste paar jaar, mijn vrouw verloren aan een nare ziekte, oudste dochter die het nest verlaat vanwege de studie, jongste dochter die de laatste fase van de middelbare school ingaat, bedrijf verkocht, zware buikoperatie gehad, grote carrièrewisselingen meegemaakt, nieuwe relatie gestart… Kortom voldoende aanleiding om met George “de chaos te ordenen”, zakelijk en privé.

Tijdens de eerste inleidende boswandelingen ervaarde ik George als een echte professional, gedreven door passie en geleid door wérkelijke interesse en aandacht. Het mócht nu een keer over mij gaan, over mij alléén. George luisterde echt, ieder woord kwam binnen en kreeg een plaats. Tijdens zijn korte samenvattingen bleek dat keer op keer. Na een grondige inventarisatie, volgde een indringende sessie in Zweden.

In Zweden heerst de rust die nodig is om weg te zijn van de dagelijkse routine, prachtige houten gebouwen midden in de natuur. Sfeervol, karaktervol maar ook sober genoeg om te “landen”. De geur van haardhout, dennen, een glashelder meer, prachtige blauwe lucht, hertjes en zwijntjes. Je houvast is George, een fantastisch gastheer (waarom moet ik steeds aan Rik Felderhof denken?) met veel energie, een goed en evenwichtig opgebouwd programma, heel veel aandacht en sterke analyses. Hoe dicht kun je bij jezelf komen? Heel dicht, weet ik nu.

Afscheid nemen van alles wat negatief is en de deuren openen voor je passie, je dromen benoemen en ruimte maken om ze uit te laten komen. Opruimen en met nieuwe energie de toekomst tegemoet treden. George neemt je aan de hand bij dit ingrijpende proces, hij ordent je chaos, helpt je om je eigen route te kiezen en afspraken met jezelf te maken. Onvoorstelbaar wat er na een paar dagen intensief samen te werken kan worden bereikt. Inmiddels is het bijna een jaar geleden dat ik door dit proces mocht gaan maar nog iedere dag helpt een stem in mijn onderbewustzijn om op koers te blijven. Mijn eigen stem maar ook die van George… Ik ben hem daar zeer erkentelijk voor, ik kan het iedereen van harte aanbevelen. Bijzonder veel dank George!

Marc Ernst
Partner bij PerfectWorks B.V.

George Begemann
Ik help managers dichter bij zichzelf blijven en succesvolle teams bouwen
Maak werk van je dromen!
Coaching en begeleiding van professionals, teams en organisaties om veranderingen te realiseren.