Over George

Ik help jou werk maken van je dromen.

Blokjes_overGeorge-1

Ik had zelf een droom. Tijdens mijn middelbare school wist ik dat ik doctor wilde worden. Helaas ben ik drie keer uitgeloot. Een decaan waar ik in die tijd mee sprak adviseerde mij om bedrijfskunde te gaan doen: “dan ben je ook met mensen bezig.” Dat advies heb ik overgenomen en studeerde bedrijfskunde. In 1986 ben ik cum laude afgestudeerd aan de TU/Eindhoven. Sindsdien is mijn leven een aaneensluiting van leuke uitdagingen, waarover later meer. Inmiddels voor de tweede keer getrouwd en hebben we vier kinderen. Ik maak nog steeds werk van mijn dromen.

Mijn successen:

– salesman of the year 1988

– 50 successful new product introductions 1989

– doubling sales and trebling profit in my three years as regional manager Asia-Pacific 1990-93

– manufacturing management award 1996

– saving the business line of energy saving lamps 1998 from

– selling a business line of the company I was running for six times the price the whole company was bought 2000

– turnaround of loss making company (absenteeism from 16% back to 6%) 2001

– Rabobank award for best business plan 2010

Mijn afstuderen deed ik bij Shared Medical Systems in de Verenigde Staten. Direct daarna kon ik aan de slag bij Philips Lighting.

Ik woonde en werkte vervolgens in: Engeland en werd ‘salesman of the year’. In Taiwan was ik verantwoordelijk voor de business in 12 landen en realiseerde een verdubbeling van de omzet en verdrievoudiging van de winst. In Schotland runde ik een lampenfabriek van Philips met 1200 man en ontving ik de ‘manufacturing management award’. Vervolgens gingen wij met ons gezin in België wonen. Ik was toen verantwoordelijk voor de divisie spaarlampen wereldwijd. Door het formuleren en uitdragen van een heldere visie troefden wij met ons global team, de Chinese concurrentie af.

Als Directeur van Convoi stond ik aan het roer van diverse grote projecten, zoals de verkoop van de divisie Beurs Logistiek aan TNT, de implementatie van een wereldwijd ERP systeem en de ontwikkeling en introductie van de nieuwe naam en huisstijl. Ik wist een verlieslatende organisatie weer winstgevend te maken.

Vanaf 2002 ontplooide ik meerdere activiteiten. Ik ben ‘founding shareholder’, associate en rechterhand van de oprichter van het European Leadership Platform. De meeste aandacht gaat hier naar het modereren van ronde-tafel gesprekken.

Leuk om te doen is het optreden als gastdocent bij de Technische Universiteit Eindhoven voor het vak Entrepreneurship. Daarnaast coach ik master studenten en zit in het beoordelingspanel van het entrepreneurship programma.

Ik werk dagelijks met executives en entrepreneurs als trainer en inspirator voor de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap. Het leidt vaak tot een vervolg samen met het team van mijn client.

 

Visie is de zakelijke vertaling van jouw droom

Zelf heb ik unieke kansen gecreëerd om dromen uit te laten komen en successen te realiseren. Door dromen te vertalen naar Visie, worden ze tastbaar, concreet en een inspiratie voor anderen. Dat is het geheim van mijn succes. Als je bij mij komt, dan is het belangrijk dat je het doet met de intentie om te excelleren. Laat je uitdagen. Lees meer in: het interview door Twan van de Kerkhof.

“George daagt jou uit om door een vergrootglas naar jezelf te kijken. Als leider van de toekomst kun je niet zonder zelfkennis en autonomie. Hij helpt jou een missie te formuleren, die je instaat stelt om jouw Visie  door concrete acties te realiseren. George geeft je als het ware een kompas en leert je deze op de juiste manier te gebruiken. Dan kom je uit bij de stip aan de horizon die voor jou zo essentieel is.”
— Anoniem —

 

Latest award:

“George Begemann was awarded the Rabobank Award for the best Business Plan in 2010 for a start-up company at the Eindhoven University of Technology. He shares lessons learned in 20 years of running businesses successfully.”

 

visitekaartje_George

 

Auteur van twee boeken:

Leiderschap vanuit ’t hart

18 prachtige persoonlijke interviews met mensen uit de top van de Nederlandse overheid, Universiteit en het zakenleven. Zoals een lezer mooi omschreef: “Het boek is uit en ik heb het met veel plezier gelezen. Het is voor mij altijd leerzaam hoe anderen hun leven vormgeven. Persoonlijke verhalen inspireren mij daarom enorm en dat vind ik in jouw geschreven boek. ”
Of zoals een van de geïnterviewden deelde: “Het klinkt raar, maar ik heb met ontroering dit verhaal gelezen, George. Wat prachtig opgeschreven.”

leiderschap vanuit 't hart

leiderschap vanuit ’t hart

9 Tips for busy entrepreneurs looking for a successful Partnership

You own a company, you manage a company division, or you work as an independent consultant. You want to grow, have more success, or enter into new ventures. You hesitate, you doubt, if this is feasible. What can you do about it? Most people start thinking about collaboration. Why should you consider working with someone via a partnership or joint venture?

Blokjes_overGeorge-1

 

Verder schrijf ik om de week over Persoonlijk Leiderschap en Ondernemen (Business Boost)

.
Lees meer op LinkedIn over mijn verleden en wat anderen van me vinden.